10 Nisan 2014 Perşembe

Aksiyon Kameraları >>> Midland - Go-Pro - Contour


Son zamanlarda kask kamerası ile dolaşan bir çok sürücü görüyorum, daha bu sabah Beşiktaş ayrımından köprü istikametine giden ve kaskında kamera olan bir sürücü bile gördüm. Çekim yapmak bunu izlemek, paylaşmak çok keyifli, günümüzde buna imkan veren bir çok marka kamera var. Sizin için bu kameraları inceledim.



Amatörce bir kullanım için incelediğim düşünüldüğünde sonuçlar:

Go-Pro: Çekim kalitesi tabii ki çok iyi, kask üzerinde az yer kaplaması görüntü açısından güzel. Kullanım kolaylığına gelince pek iyi diyemeyeceğim. Açmak bir dert, çalışıyor mu diye anlamak başka bir dert. Çektim zannederken kayıt yapmadığını fark edemiyorsunuz, ayar modları çok zor. Kullanım kolaylığı sağlamamakla beraber fiyatları rakiplerine göre çok yukarıda diyebilirim. Uzaktan kumandası tam randıman vermiyor, içindeki kartı çıkarmadan izlemek isterseniz genellikle bağlanıp görüntüyü görmenizi sağlıyor. Bazı modellerinde arka tarafına ekran alabiliyorsunuz ama çok efektif değil. Pil ömrü kısa. Geniş çekim yapabiliyor (Balıkgözü).

Contour: Başarılı bir çekim sunuyor. Uzunlamasına tasarımı sayesinde kaskın yanına ve üstüne monte edilebilmesi iyi bir opsiyon. Görüntü kalitesi iyi, fakat rakiplerinin çekim seviyesine ulaşamıyor. Contour kablosuz olarak Bluetooth üzerinden görüntüyü telefon ekranınıza gönderebiliyor ama ekrana çok geç yansıyor. Fiyatı Go-pro’ya yakın. Geniş çekim yapabiliyor (Balıkgözü). 

Midland: Çekim kalitesi çok iyi, kask üzerinde XTC 280 az yer kaplayıp güzel görünürken, XTC 400 çok büyük gözüküyor. Cep telefonunuza indirdiğiniz bir aplikasyon ile çalışıyor, ama çok efektif değil. Bence en önemli özelliği pilinin diğerlerine göre çok uzun sürmesi.

Kameranın üzerinden açma kapama yapmak çok kolay ve kullanımı çok rahat, elinizde eldiven varken ve sürüş esnasında rahatlıkla açıp kapatabiliyorsunuz. Bu sayede pil ömrü daha efektif kullanılabiliyor ve bütün gün çekim yapabiliyorsunuz. Kamera objektifi dönebildiği için kaskın ya da motosikletin istediğiniz yerine monte edebiliyorsunuz. Fiyatlarına baktığımızda Go-Pro’ya göre yaklaşık yarı yarıya fark var. Geniş çekim yapabiliyor (Balıkgözü). 
Sonuç olarak çekim kaliteleri çok farklı değil ve amatör çekimler için yeterli. Fiyatlarına baktığımızda Midland açık ara ile avantajlı. İyi çekimler…

Açı ve Netliği görmek için Midland örnek çekim...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder