17 Şubat 2014 Pazartesi

Neye Göre GORE-TEX






Neden bu konuya eğilmek istedim? Eğitimlerime gelen katılımcılarım, sürekli olarak kışın alınacak malzemenin Gore-Tex olması gerektiğini; farklı bir ürünün kesinlikle olmayacağını belirtiyorlar. Bunun üzerine yaptığım araştırmamı size sunmak istedim. Evet, Gore-Tex içlerinde en üst seviye ürün; ama neye göre? İhtiyacımız nedir bizim, buna bakmamız lazım. Ürünlerin farklılıkları nedir, bir bakalım… Gore-Tex, %100'e en yakın rüzgar ve su geçirmeyen bir ürün, bunun yanında Dainese'nin D-dry malzemesi, Spidi'nin H2-Out malzemesi de %80 geçirmezliği olan alternatif ürünler. Şimdi nasıl bir kullanıcısınız, ona bakalım... 3 mevsim motosiklet kullanıcısı iseniz, yağmur ve çok soğuk ortamlarda kullanmıyorsanız, neden daha fazla para ödüyorsunuz?



Yağmurda üzerinize benim gibi hemen yağmurluk geçiriveriyorsanız, neden fazla para ödüyorsunuz? Gore-Tex gerçekten çok soğuk iklimler için iyi bir ürün ama bizim iklimimiz için D-dry ve H2-Out gibi ürünler de en soğuk denebilecek ortamlarda yeterli oluyor. 


Bu konuyla ilgili olarak yağmurda testler yapacak ve sonuçlarını sizlerle önümüzdeki aylarda paylaşacağım. Normalde İstanbul kullanıcısı için 3 mevsim kıyafet var: Tam yazlık, Tam kışlık ve Baharlık. 3 takım alma şansımız yoksa ve bir takım ile hepsini çözmek istiyorsanız, D-dry veya H2-Out gibi %80’lik ürünleri tercih etmeli; hatta bu ürünlerde havalandırma alanlarının çok olmasına ve istenildiğinde açılır-kapanır olmasına dikkat etmelisiniz. Danışmanlık yaptığım bir devlet kurumu, 4 mevsim kullanacakları bir kıyafet arıyordu,  ama piyasa bilgisi ile Gore-Tex almak istiyorlardı. Kendilerine aldırdığım %80’lik ürün ile kesin çözüm sağlandı ve şimdi yağmurda, soğukta ve yaz güneşinde rahatlıkla kullanıyorlar. Siz de satın alırken “neye göre” aldığınızı sorgulayarak alınız.


Keyifli sürüşler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder